+30 27440 66860

make a request

CADET WORLD WRESTLING CHAMPIONSHIPS 2017

CADET WORLD WRESTLING CHAMPIONSHIPS 2017

                                                                                                            

'Επεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή της Πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια που άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε το άθλημα μετά από 13 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία και οι ιθύνοντες της ελληνικής ομοσπονδίας δέχτηκαν τα συγχαρητήρια τόσο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όσο και από τους εκπροσώπους των χωρών που ήρθαν στην Αθήνα να παλέψουν.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους, μέλη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη του αθλητισμού, γνωστοί αθλητές, καθώς και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην προσπάθεια του Γιώργου Πιλίδη στα 58κ. της ελευθέρας Το παιδί θαύμα της ελληνικής πάλης, μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, εντούτοις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έγραψε ιστορία στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος. Ο 17χρονος παλαιστής έφτασε τα έξι διαδοχικά μετάλλια στην κατηγορία των Παίδων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, επίτευγμα που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος αθλητής στην ελευθέρα.

Η Ρωσία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χώρα στην ελευθέρα πάλη, ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Αττικής κι ο Δήμος Φυλής είναι οι υποστηρικτές της διοργάνωσης. Τα νερά Θεόνη και η Ipirotiki είναι χορηγοί των αγώνων, ενώ το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Cosmote TV και το Sportime είναι χορηγοί Επικοινωνίας.  Φορέας υλοποίησης το SPORTCAMP Youth Sports Training Center.