+30 27440 66860

make a request

Προορισμός

Λουτράκι

Το Λουτράκι, η πύλη της Μυθικής Πελοποννήσου, είναι ένας μοναδικός προορισμός, ιδανικός για  τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, βρίσκεται 80χλμ. μακριά από την πόλη της Αθήνας και 3χλμ. από το Κόρινθο. Το Λουτράκι αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Πελοπόννησο, με ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών.

Περισσότεροι από 40.000 αθλητές έχουν συμμετάσχει σε πρωταθλήματα και εκδηλώσεις στο Λουτράκι την τελευταία δεκαετία!

Η πόλη μας είναι ένας αναγνωρισμένος προορισμός αθλητικού τουρισμού και ευεξίας, καθώς ο συνδυασμός των ιδανικών κλιματικών συνθηκών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, των μοντέρνων αθλητικών εγκαταστάσεων και της υποδομής στην περιοχή παρέχουν το ιδανικό περιβάλλον τόσο για την επαγγελματική όσο και για την ερασιτεχνική προπόνηση των αθλητών.

Το Λουτράκι βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου - του διάσημου Ισθμού της Κορίνθου. Η πόλη είναι γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, που είναι περίφημες από την Αρχαιότητα, όταν η πόλη ονομαζόταν Θέρμαι, προς τιμήν της αρχαίας ελληνικής θεάς Αρτέμιδος Θερμίας. Η περιοχή επισκέπτεται επίσης για το Ιαματικό Λουτρό της και εκτιμάται για τα φυσικά της ιαματικά νερά.

Χρήσιμος σύνδεσμος: https://www.visitloutraki.com/en/enjoy/sports

Πελοπόννησος

Μνημεία από κάθε περίοδο της εντυπωσιακής ιστορίας της Πελοποννήσου, μεγάλοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρος, Μυκήνες και Τίρυνθα, βυζαντινοί ναοί, μοναδικοί οικισμοί και εντυπωσιακά κάστρα, φυσικές ομορφιές όπως βουνά, δάση, ποτάμια και σπήλαια που περιβάλλονται από τη θάλασσα, όμορφες παραλίες, αμμώδεις και λείες ακτές στα δυτικά - βραχώδεις και οδοντωτές στα ανατολικά, καθιστούν αυτό το τμήμα της ελληνικής γης ιδανικό για διακοπές, περιηγήσεις, αθλητισμό και σύνδεση με την ιστορία και τον πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο πολλοί τουρίστες φτάνουν στην Πελοπόννησο από όλο τον κόσμο για να την εξερευνήσουν.

Τα μνημεία και άλλοι μοναδικοί προορισμοί είναι εύκολα προσβάσιμοι μέσω του καλά δομημένου και διασυνδεδεμένου τοπικού οδικού δικτύου.

Χρήσιμος σύνδεσμος: https://www.mythicalpeloponnese.gr/?page_id=3412&lang=en

Άλλοι Προορισμοί

Σε μικρή απόσταση από το Λουτράκι, θα συναντήσετε το ακρωτήριο του Ηραίου Περαχώρας, γνωστό και ως Μελαγκάβι. Το ακρωτήριο βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο φάρο του Κορινθιακού Κόλπου. Στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά ερείπια του αρχαίου Κορινθιακού πολιτισμού. Το ιερό της αρχαίας ελληνικής θεάς Ήρας, που βρίσκεται στο βάθος του λιμανιού, κοντά στα βράχια πάνω στα οποία κτίστηκε ο τρέχων φάρος, ήταν από μεγάλη σημασία την εποχή του.

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης, δίπλα στο Ηραίο, αγκαλιάζεται από ένα φυσικό πευκοδάσος ένα από τα πιο όμορφα λιμνοθάλασσα της Ελλάδας, η Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένη). Ολόκληρο το τοπίο είναι απλά εντυπωσιακό, μια ματιά απλά σου παίρνει την ανάσα. Ανακαλύψτε την χάρη της αρχαίας νύμφης, την ειρηνική Λίμνη. Μια παραλία σαν νησί, αμμώδης, συνδυασμένη με έναν κρυστάλλινο, ρηχό γαλάζιο κόλπο, ταβέρνες και εστιατόρια με θαλασσινά και πρωτοκλασάτη μεσογειακή γαστρονομία, θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες και ένα εκπληκτικό beach-bar εστιατόριο θα παρουσιάσουν ένα ονειρικό τοπίο που θα σας μαγέψει.

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι περίπου μία ώρα μακριά από την πόλη του Λουτρακίου. Περιτριγυρισμένη από μια γραμμή εντυπωσιακών θαλασσών και βουνών, η Αθήνα, αυτή η ασφαλής και φιλική προς τον ταξιδιώτη πόλη είναι γεμάτη θησαυρούς που περιμένουν να ανακαλυφθούν: διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και γκαλερί με σύγχρονη και κλασική τέχνη, ιαματικά λουτρά, καταστήματα και μπουτίκ, εστιατόρια και μπαρ, αγορές και αγορές, ανοιχτούς κινηματογράφους, αμμώδεις παραλίες, γραφικά ελληνικά νησιά σε κοντινή απόσταση και 300 ηλιόλουστες ημέρες.

Χρήσιμος σύνδεσμος: https://www.thisisathens.org/

Ελλάδα

Στην κάθε γωνιά του ελληνικού εδάφους αποτυπώνεται η αιώνια και σημαντική ιστορία: ευρήματα από την Προϊστορική και Αρχαϊκή περίοδο, μοναδικά έργα από Κλασικές, Ελληνιστικές, Μεσαιωνικές και Βυζαντινές μνημειώδεις κατασκευές, δημιουργίες από τον πολιτισμό της λαϊκής τέχνης, ίχνη από τις διαδοχικές εποχές άλλων πολιτισμών και διαφορετικών θρησκειών που συνυπάρχουν με τις σύγχρονες δημιουργίες, κατασκευές και μοντέρνα έργα τέχνης.

Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τον πολιτιστικό τουρισμό, ένα μεγάλο ταξίδι στην ιστορία και την τέχνη. Εκπαιδευτικές εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, προσκυνήματα, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, εκδρομές για τη μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής τέχνης και πολιτισμού - αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά πράγματα που η Ελλάδα έχει να προσφέρει στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Όποιος πραγματικά θέλει να κατανοήσει την Ελλάδα, την ιστορία της και τον λαό της, θα βρει μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία μέσα από το ταξίδι στην περιοχή και τη χρονική περίοδο του ελληνικού πολιτισμού.