+30 27440 66860

make a request

Αρχαιολογικοί χώροι

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η στρατηγική θέση της πόλης στην είσοδο της Πελοποννήσου σε συνδυασμό με την εκτενή ιστορία της περιοχής που απλώνεται από το 3.000 π.Χ. μέχρι σήμερα, διασκορπίζει αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος σε όλο το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Καταρράκτες Λουτρακίου

Οι καταρράκτες του Λουτρακίου, μια τεχνητή κατασκευή που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της παλιάς θερμαλικής πηγής, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης. Αυτός ο μικρός παράδεισος αποτελείται από ψηλά δέντρα, πετρώδεις γωνίες και πολλό νερό που πέφτει με εκπληκτικούς σχηματισμούς. Το τέλειο μέρος για χαλάρωση και απόλαυση του καφέ ή ποτού σας ακούγοντας τον ήχο του νερού και παρακολουθώντας την γαλάζια θάλασσα μπροστά σας.

Φάρος Μελαγκάβι

Ο φάρος Μελαγκάβι, επίσης γνωστός ως φάρος Ηραίου, χτίστηκε το 1897 στο ακρωτήριο Αγριλάου, στον κόλπο των νησιών Αλκυονίδες. Το 1947, το κτίριο ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε. Η περίγραμμά του είναι σε σχήμα Τ, και έχει παραλληλόγραμμο πύργο φωτός. Είναι φτιαγμένος από πέτρα και αποτελεί έναν τυπικό εκπρόσωπο της κλασικής αρχιτεκτονικής των φάρων. Ο Μελαγκάβι είναι γνωστός ως ένας από τους 10 πιο όμορφους φάρους στην Ελλάδα και είναι επίσης ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα από τους ταξιδιώτες, με χιλιάδες φωτογραφίες στα Κοινωνικά Δίκτυα όπως το Instagram και το Tumblr.

Ρωμαϊκή Βίλα 

Η Ρωμαϊκή Βίλα βρίσκεται στην περιοχή του Κατουνίστρα, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Λουτρακίου. Η έπαυλη είναι ακόμα υπό εξερεύνηση και τα ευρήματα δείχνουν ότι ανήκε σε έναν πολύ σημαντικό Ρωμαίο.

Ηφαιστείο Σουσάκι

Το Σουσάκι είναι ένας κοιμισμένος ηφαιστείο που βρίσκεται στα νότια άκρα των βουνών Γεράνεια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Το ηφαίστειο Σουσάκι αποτελεί το βορειοδυτικό τμήμα της ενεργο

ύ ηφαιστειακής ακολουθίας του Αιγαίου. Παρά τον συνεχή ύπνο του μέσα από τους αιώνες, το ηφαίστειο εξακολουθεί να εκπέμπει θολούς ατμούς. Μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή διασχίζοντας ένα σύντομο, τραχύ μονοπάτι ανάμεσα σε ελιές. Το τοπίο μοιάζει σχεδόν με το φεγγάρι, ο αέρας μυρίζει θειώδη, ενώ το κλίσης ηφαιστείο είναι γεμάτο από εντυπωσιακά πέτρινα σχήματα. Κατά την αρχαιότητα, σύμφωνα με τον Ξενοφώντα, στην ίδια πεδιάδα υπήρχε ο παράκτιος οικισμός της Σίδου, που ήταν ευρέως γνωστός για τα μηλόδεντρά του.

Η Αρχαία Κρομμύον

Το 1961, κατά την ανασκαφή του Παλιού Εθνικού Δρόμου Αθηνών - Κορίνθου, ανακαλύφθηκε η Αρχαία Κρομμύον, αποκαλύπτοντας έναν ιστό που χρονολογείται από την Γεωμετρική Περίοδο (1000-700 π.Χ.). Ανάμεσα σε άλλα, ανακαλύφθηκαν αρκετοί τάφοι και κεραμικά αρχαία αγγεία από την Εποχή του Ελληνιστικού (338 π.Χ.) καθώς και από την Πελοποννησιακή Πόλεμο.

Διώρυγα της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου, παρόλο που ολοκληρώθηκε μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν μια ιδέα και ένα όνειρο που χρονολογείται περισσότερο από 2000 χρόνια. Πολλοί κυρίες στην αρχαιότητα ονειρευόντουσαν την ανοίγματας μιας διώρυγας στον Ισθμό. Ο πρώτος που πρότεινε μια τέτοια επιχείρηση ήταν ο τύραννος Περίανδρος τον 7ο αιώνα π.Χ.

Ωστόσο, οι τεχνικές δυνατότητες στην αρχαιότητα έκαναν την ιδέα του αδύνατη να εφαρμοστεί. Αντ' αυτού, ανέπτυξε τον "Δίολκο", ο οποίος εξυπηρετούσε τον σκοπό της μεταφοράς πλοίων σε ένα ροδοκινητό οχήμα και τα μετέφερε από τη μία πλευρά στην άλλη. Τα ερείπια του Αρχαίου Διόλκου παραμένουν ακόμα ανέπαφα στην περιοχή.

Το Ηραίο της Περαχώρας

Το Ηραίο της Περαχώρας ήταν ένα ιερό που αφιερωνόταν στη θεά Ήρα, που βρισκόταν σε μια μικρή λωρίδα του Κορινθιακού κόλπου στο τέλος της χερσονήσου της

 Περαχώρας. Εκτός από ένα ναό της Ήρας που είναι από μη συνηθισμένη κατασκευή, έχουν βρεθεί και τα ερείπια αρκετών άλλων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αίθριου χώρου σε σχήμα Γ, ενός μεγάλου υδραγωγείου, τραπεζαρίας και ερειπίων ενός δεύτερου πιθανού ναού. Το αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου επισκέπτονται χιλιάδες λάτρεις της πολιτιστικής και της ιστορίας από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, από τον ασυνήθιστο σχεδιασμό του 6ου αιώνα π.Χ.

Το Ισθμιακό Μουσείο

Το Ισθμιακό Αρχαιολογικό Μουσείο κτίστηκε το 1970 από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Παύλο Μυλωνά και άνοιξε για τους επισκέπτες μερικά χρόνια αργότερα, το 1978. Αποτελείται από δύο αίθουσες, όπου εκτίθενται ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα και πολιτιστικά είδη της αρχαίας ελληνικής πολιτισμού, ειδικά ευρήματα από τις ανασκαφές της Ισθμίας και των Κεχρεών- του δεύτερου πιο σημαντικού λιμανιού στην Αρχαία Κορίνθο.

Photo Gallery