+30 27440 66860

make a request

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024

Το Sportcamp συνεχίζοντας την πορεία του στο να υλοποιεί σημαντικές διοργανώσεις, για ακόμη μια φορά πραγματοποιεί το  λαμπρό γεγονός των Πανελλήνιων Αγώνων  SPECIAL OLYMPICS που πρόκειται να αντηχήσει παντού! Οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024 έρχονται ,από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, για να αναδείξουν τον αθλητισμό σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του, σε εκείνη την ξεχωριστή που από τον χαρακτήρα της δημιουργεί την βάση για την πρόοδο σημαντικών αγαθών και χαρακτηριστικών που πρέπει όλοι μας να οικειοποιηθούμε.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics Λουτράκι 2024 θα φιλοξενήσουν πάνω από 400 αθλητές με νοητική αναπηρία, μαζί με τους συνοδούς, προπονητές, εθελοντές, και συνεργάτες των Special Olympics, όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ουκρανία., οι οποίοι θα αγωνιστούν στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP καθώς επίσης και του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων στα αθλήματα Στίβου, Κολύμβησης, Powerlifting και Bocce.

Οι Αγώνες θα είναι ανοιχτοί προς το κοινό, όπως και οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση:

  • Προπονητικό καμπ αντισφαίρισης την Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 9:30 - 14:00 & Σεμινάριο προπονητών αντισφαίρισης την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:00 .
  • Εορτασμός Ευρωπαϊκής εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2024 την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 10:00 - 12:30 και 17:00 - 19:00.
  • Το Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές», διάρκειας 3 ημερών, από την Κυριακή 26 έως και την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 09:30 – 13:00 και 16:00 - 20:00, το οποίο περιλαμβάνει 5 ειδικότητες Ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας που θα παρέχουν εντελώς δωρεάν µία σειρά ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών, καθώς και συμβουλευτικής.
  • Το «Family Forum» την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρες 17:30- 20:00 , μια ανοιχτή διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών, με εισηγήσεις από επιστήμονες και ειδικούς του χώρου της υγείας και της αναπηρίας.
  • Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων - Motor Activity Training Program (M.A.T.P.) την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 – 12:00, το αποτελεί πρόγραμμα εξάσκησης κινητικών δεξιοτήτων.
  • Special Festival- κινηματογράφος, αναρρίχηση, κατασκευές, χορός Zumba και κατασκευές είναι οι δραστηριότητες με τις οποίες οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Sportcamp.

Η διοργάνωση των Αγώνων στέφεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & ΑθλητισμούΥποστηρικτής της είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και  ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων. Υπεύθυνος Διοργάνωσης: SPECIAL OLYMPICS HELLAS  https://specialolympicshellas.gr/

Μέγας Χορηγός: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Χρυσός Χορηγός: Attica Group

Λοιποί Χορηγοί: ΔΕΣΦΑ, Admiral, Toyota Ελλάς, COCA COLA,  ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Όμιλος Σκλαβενίτη

Χορηγός Επικοινωνίας: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Socialdoo

Συνεργάτες: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, ΣΕΓΑΣ – Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Σχολή Μηχανικών.

Φορέας υλοποίησης: SPORTCAMP

Η λαμπρή Τελετή Έναρξης των αγώνων θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 12:00 στο Ypanema Seaside Food & Drinks. Η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SPORTCAMP, την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 21:00.