+30 27440 66860

make a request

Παραλίες & νησιά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η κεντρική παραλία του Λουτρακίου με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά και τα πολύχρωμα βότσαλα έχει βραβευτεί με τη "Μπλε Σημαία" συνεχώς από το 1987.

Κεντρική Παραλία Λουτρακίου

Μόλις λίγα βήματα μακριά από την Αθήνα, η πολυσύχναστη και κοσμοπολίτικη παραλία του Λουτρακίου με την ατέλειωτη θάλασσα, είναι πάντα γεμάτη ζωή και κόσμο. Αφεθείτε στο καλοκαιρινό πνεύμα και απολαύστε το δροσερό σας ποτό ή καφέ σε ξαπλώστρα δίπλα στη θάλασσα.

Αυτή η παραλία έχει μήκος 3,5 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον Ισθμό της Κορίνθου και καταλήγοντας στο παραθαλάσσιο πάρκο του Λουτρακίου. Αποτελείται από μικρά βότσαλα και βαθαίνει γρήγορα. Πολλά καφέ-μπαρ κατά μήκος του παράκτιου δρόμου, παρέχουν στους λουομένους ξαπλώστρες και ομπρέλες δωρεάν.

Εκτός από το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά, μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον ήλιο υποκείμενοι στη ζεστή ηλιοφάνεια του καλοκαιριού, απλωμένοι στη βοτσαλωτή παραλία δίπλα στα κύματα! Αν είστε φαν των αθλημάτων, επιλέξτε ένα από τα συναρπαστικά θαλάσσια αθλήματα - ανεμοσανίδα, jet-ski, ιστιοπλοΐα - και αν έχετε την τύχη, μπορείτε ακόμη να δείτε το μικρό δελφίνι που εμφανίζεται κοντά στην ακτή από καιρό σε καιρό!!! Τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μην χάσετε το εξαιρετικά γοητευτικό ηλιοβασίλεμα του Λουτρακίου, ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασίλεματα στην Ελλάδα.

Παραλία Σπηλιά της Φώκιας

Είναι μια βραχώδης διαμόρφωση, ένα φυσικό τόξο πάνω από τα τυρκουάζ νερά της θάλασσας. Απέχει περίπου μία ώρα από το Λουτράκι και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα νησιά Αλκυονίδες. Η Σπηλιά των Φώκιων είναι ένα από τα πιο αγνά και ανέγγιχτα μέρη της περιοχής του Λουτρακίου καθώς παρέμεινε άγνωστη για χρόνια, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης. Η πρόσβαση στη σπηλιά γίνεται με βάρκα ή μέσω ενός τραχού, πεύκο-καλυμμένου μονοπατιού.

Λίμνη Ηραίου, Βουλιαγμένη

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Λουτρακίου, αγκαλιάζεται από ένα φυσικό πεύκο-δάσος, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας. Ολόκληρο το τοπίο είναι απλά εντυπωσιακό, μια ματιά γύρω σας σας παίρνει την ανάσα.

Ανακαλύψτε τη χάρη της αρχαίας νεράιδας, την ειρηνική λίμνη. Μια παραλία με τη μορφή νησιού, αμμώδης παραλία συνδυασμένη με κρυστάλλινα, ρηχά γαλάζια νερά, ταβέρνες και εστιατόρια με θαλασσινά και πρεστιζωμένη μεσογειακή γαστρονομία, θα δημιουργήσει ένα ονειρικό σκηνικό που θα σας μαγέψει.

Παραλία Φλάμπουρο

Στο δρόμο από το Λουτράκι προς την Περαχώρα, ένας πινακίδα με το όνομα "Φλάμπουρο" υποδεικνύει τον δρόμο προς μια παραλία επίγειου κάλλους. Η παραλία Φλάμπουρο πήρε το όνομά της από μια ταβέρνα που βρίσκεται στην παραλία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Βυθιστείτε στα δροσερά νερά της θάλασσας, παίξτε ρακέτες στην αμμουδιά ή απλά απολαύστε το ποτό σας στο παραθαλάσσιο καφέ-μπαρ στην παραλία.

Παραλία Μυλοκοπή

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, αυτή η παραδεισένια παραλία είναι χωρισμένη από ένα κομμάτι γης σε Μικρό και Μεγάλο Μυλοκόπι, 2 μαγευτικές παραλίες. Το Μικρό Μυλοκόπι είναι αμμώδες ενώ το Μεγάλο Μυλοκόπι διαθέτει βραχώδεις διαμορφώσεις.

Το νερό σε και τις δύο πλευρές είναι καταπληκτικής διαφάνειας με χρώμα τυρκουάζ. Το Μυλοκόπι είναι αγαπημένο ανάμεσα στους ιδιοκτήτες γιώτων και τους ελεύθερους δύτες.

Παραλία Σκάλωμα

Η μυστική παραλία των πιο εκλεπτυσμένων ντόπιων και επισκεπτών.

Παραλία Σκαλοσιά

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα Σκάλοσια, μόλις 15 λεπτά μετά το δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Βουλιαγμένη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης σε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, πριν φτάσει σε μια μεγάλη σειρά σκαλιών από πέτρες της θάλασσας, που δίνει την τελική πρόσβαση στη βοτσαλωτή παραλία.

Παραλία Σχίνος

Το Σχίνος είναι ένα όμορφο, παραθαλάσσιο χωριό στους πρόποδες των Γερανίων, 30-40 λεπτά μακριά από το Λουτράκι, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, εκτός από το κολύμπι, να έρθει σε επαφή με πολλούς περιπάτους (με επιλογές για ανάβαση στις χαράδρες Γερακίνα & Μύλος του Μανώλη) ή απλά να απολαύσει καφέ ή φαγητό δίπλα στη θάλασσα.

Η παραλία διαθέτει επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή beach bars, που φιλοξενεί διάσημους djs ή διοργανώνει συναυλίες από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες κατά τους θερινούς μήνες. Στο Σκίνος υπάρχει το "Κέντρο Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού", που είναι επίσης γνωστό για τον όμορφο Κήπο Ροδόπης του, τον καλύτερο των Βαλκανίων (ακολουθώντας το αρχιτεκτονικό πρότυπο της διάσημης πόλης του Μπέλφαστ), που περιλαμβάνει 700 ποικιλίες τριαντάφυλλων και τριανταφύλλων. η πολύ σπάνια κινεζική ποικιλία R. Chinensis Viridiflora με πράσινα τριαντάφυλλα.

Παραλία Μικρά Στραβά

Κρυστάλλινα γαλάζια νερά περιμένουν τον επισκέπτη στη Μικρά Στραβά, μέσα από ένα μονοπάτι μεταξύ πεύκων, είτε διασχίζονται από ιδιωτικά αυτοκίνητα (μέχρι ένα σημείο) είτε 4 x 4. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και προσφέρει ατελείωτες ώρες χαλάρωσης.

Παραλία Πευκάκια

Η παραλία Πευκάκια, που βραβεύτηκε με τη "Μπλε Σημαία", είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Είναι μια πευκόφυτη παραθαλάσσια ζώνη κατά μήκος της εισόδου της πόλης που προσφέρει μια εντελώς εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό Κόλπο. Οι δροσερές θερμοκρασίες της παραλίας είναι αποτέλεσμα του πευκοδάσους ακριβώς πάνω από τον παραλιακό χώρο.

Παραλία Κρυφή, Ίσθμια

Η παραλία στο χωριό της Ίσθμιας ονομάζεται "Κρυφή". Αυτή είναι ακριβώς η παραλία, ένα καλά φυλαγμένο μυστικό από τους ντόπιους, αυτή η καταπληκτική αμμώδης παραλία, διαθέτει ένα γωνιά της γης χωρίς ανέμους και έναν ήρεμο θάλασσα που είναι απόλυτα απαλλαγμένη από κύματα όλο τον καιρό.

Παραλία Λακάζεζα

Περνώντας από τη Μυλοκοπή, είναι καλά κρυμμένη, μέσω ενός ανώφελου μονοπατιού, μια παραλία άγριας ομορφιάς και μοναδική θέα. Το τοπίο θυμίζει νησί και δημιουργεί ένα μαγευτικό περιβάλλον για τους λάτρεις της θάλασσας.

Νησιά Αλκυονίδες

Τα νησιά Αλκυονίδες, επίσης γνωστά ως "Καλανίζα", είναι ένα σύμπλεγμα από 4 νησιά που βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του Κορινθιακού κόλπου. Αυτά τα 4 νησιά είναι απόλυτα φυσικής ομορφιάς με παρθένα τοπία και μόνο λίγες σύγχρονες κατασκευές επάνω τους.

Οι Αλκυονίδες στην ελληνική μυθολογία ήταν το όνομα των θυγατέρων του μυθικού γιγάντιου Αλκυώνα. Τα ονόματα των τεσσάρων νησιών είναι Ζωοδόχος Πηγή, Δασκάλειο, Γλαρωνήσι και Πρασώνησι και όλα είναι πραγματικά κορυφές βουνών ενός μόνο ύφους που βρίσκονται σε βάθος 190 μέτρων κάτω από την επιφάνεια. Οι κορυφές έχουν επιφανεί σε κάποια προϊστορική εποχή λόγω σεισμών που είχαν συμβεί.

Νησίδες Στραβά

Η πρόσβαση στα Στραβά είναι πολύ εύκολη, καθώς βρίσκονται στο τέλος του δρόμου που συνδέεται με αυτόν που οδηγεί στη Λίμνη Βουλιαγμένη. Ένας καταπράσινος λόφος γεμάτος πεύκα οδηγεί σε μια βοτσαλωτή γαλάζια ακτή, όπου αλιευτικά σκάφη και μια παραθαλάσσια εκκλησία, δημιουργούν μια γραφική και φιλόξενη παραλία.

Photo Gallery

Pages