+30 27440 66860

make a request

Τοπικές εξορμήσεις

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λίμνη Βουλιαγμένης

Χαρακτηρισμένη από την UNESCO τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η μικρή αυτή γαλάζια λιμνοθάλασσα απέχει 16 χιλιόμετρα από το Λουτράκι, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου, από όπου πήρε και το όνομά της (Λιμνοθάλασσα Ηραίου) και στον οικισμό της Περαχώρας. Όλος ο παραλίμνιος δρόμος (περίπου 5 χλμ) είναι ιδανικός για ποδήλατο.

Το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος της το ένα χιλιόμετρο. Η παραλία της είναι αμμώδης και με ένα στενό κανάλι τα νερά της επικοινωνούν με αυτά του Κορινθιακού κόλπου.

Τα νερά της, πολύ αλμυρότερα από της ανοιχτής θάλασσας, τα οποία ανανεώνονται με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης κάθε περίπου έξι ώρες, είναι στην αρχή ρηχά ενώ αργότερα βαθαίνουν απότομα. Θεωρούνται ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι αργά μέσα στο φθινόπωρο.

Αποτελεί ιδανικό οικογενειακό προορισμό, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει θαλάσσια σπορ, να επισκεφτεί το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ή τον δίαυλο που απελευθερώνει το νερό προς τον Κορινθιακό κόλπο καθώς και να απολαύσει καλό φαγητό, ποτό ή καφέ με φόντο ένα παραδεισένιο τοπίο.

Τα τελευταία χρόνια, η τοποθεσία αποτελεί σημείο συνάντησης πολλών αθλητικών event καθώς και κοινωνικών, όπως γάμοι και βαπτίσεις, με άρωμα θαλασσινής αύρας.

 

Άγιοι Θεόδωροι

Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη, χτισμένη κατά μήκος των ακτών του Σαρωνικού, η οποία αποτελεί τον  πρώτο σταθμό επισκεπτών που φτάνουν στην Κορινθία από την Αθήνα, καθώς επίσης μπορούν να αποτελέσουν βάση για εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές όπως η Αρχαία Κόρινθος, η Νεμέα, οι Κεχριές, τα Ίσθμια, η Στυμφαλία, η Ζήρεια, η Επίδαυρος και το Ναύπλιο.

Εναλλακτικά μέσα μεταφοράς εκτός του αυτοκινήτου είναι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ  και ο προαστιακός σιδηρόδρομος με πυκνότατα δρομολόγια. Για τη διαμονή των επισκεπτών υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και camping.

Οι Άγιοι Θεόδωροι προσφέρουν επίσης πολλές επιλογές εναλλακτικών δραστηριοτήτων, με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί ο επισκέπτης ερχόμενος σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ελεύθερο camping, ψάρεμα.

Αξιόλογα είναι και τα μνημεία πολιτισμού:

-Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κρομμυώνα

-Ιερά Μονή Παναγίας Πραθίου

-Εκκλησάκι Αγίων Θεοδώρων (Τήρωνα και Στρατηλάτη)

-Μνημείο

-Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός

-Φάρος

 

Πίσια

Μια βαθιά ρεματιά με πολλά πλατάνια και νερά, δίνει στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά, το οποίο σήμερα έχει περίπου 150 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Διάσπαρτες είναι κι εκεί οι εκκλησίες, όπως ο Άγιος Γεώργιος που είναι χτισμένος σε φυσικό σπήλαιο, ενώ ο ναός του Αγίου Αθανασίου χρονολογείται τον 15ο αιώνα .

Τέλος, στα Πίσσια βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, μητρόπολη των Πισίων, η οποία ανήκει στο ρυθμό της τρίκλιτης βασιλικής και η οποία πρώτο οικοδομήθηκε τον 18ο αιώνα.

Σχίνος

Ο Σχίνος είναι ένα πανέμορφο, παραλιακό χωριό στους πρόποδες των Γερανείων, 30-40 λεπτά μακριά από το Λουτράκι, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία εκτός από μπάνιο, να έρθει σε επαφή με πολλές διαδρομές για περπάτημα (με επιλογές για αναρρίχηση στα φαράγγια της Γερακίνας & το Μύλο του Μανώλη) ή απλά να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του πλάι στο κύμα.

Στην παραλία λειτουργεί επίσης ένα από τα δημοφιλέστερα beach bar, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί γνωστούς djs ή διοργανώνει συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Στο Σχίνο βρίσκεται το «Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού», το οποίο είναι γνωστό και για τον πανέμορφο ιστορικό του Ροδόκηπο, τον καλύτερο των Βαλκανίων (ακολουθώντας το αρχιτεκτονικό πρότυπο του διάσημου ροδόκηπου της πόλης του Μπέλφαστ), ο οποίος περιλαμβάνει 700 ποικιλίες τριανταφυλλιάς, συμπεριλαμβάνοντας και την πολύ σπάνια Κινέζικη ποικιλία R.Chinensis Viridiflora με τα πράσινα τριαντάφυλλα.

 Ίσθμια - Καλαμάκι

Μόλις 77χλμ από την Αθήνα, στην περιοχή της Ισθμίας ετελούντο οι δεύτεροι πιο σημαντικοί αθλητικοί αγώνες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Βρίσκεται σε κομβική θέση, στο σημείο που ενώνεται η Πελοπόννησος με τη Στερεά Ελλάδα διαμέσου της Διώρυγας, το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στη χώρα μας τον 19ο αιώνα.

Ο περίπλους της Διώρυγας μπορεί να γίνει με τουριστικά πλοιάρια, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα αθλητικού άλματος με ελαστικό σχοινί (Bungy Jumping), ενώ τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται και αγώνες SUP Crossing. Έχει μήκος 6343μ. και πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσα 246μ.

Πολυάριθμοι είναι οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής:

  • Ναός Ποσειδώνα
  • Στάδιο - Ιερό του Παλαίμονα
  • Θέατρο
  • Ρωμαϊκά λουτρά
  • Σπήλαια
  • Δυτικό υδραγωγείο
  • Κυκλικό φρέαρ

Το Μουσείο της Ισθμίας βρίσκεται στον οικισμό της Κυρά Βρύσης Ισθμίας, ενώ τo σημερινό χωριό της Ισθμίας  έχει κτιστεί σε ένα όμορφο δασώδες περιβάλλον, όπου κυριαρχεί το πεύκο, διαθέτοντας θαυμάσιες παραλίες για κολύμβηση, πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας και camping.

Η πρόσβαση είναι εύκολη αφού συνδέεται με αυτοκινητόδρομους με την Αθήνα, το Λουτράκι, την Πάτρα, την Επίδαυρο και την Κόρινθο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον και τον προαστιακό σιδηρόδρομο που έχει στάσεις στους σταθμούς Κορίνθου ή Αγίων Θεοδώρων.

 

Photo Gallery