+30 27440 66860

make a request

1st LOUTRAKI SWIMMING CUP

1st LOUTRAKI SWIMMING CUP

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το "1st Loutraki International Swimming Cup", η πρώτη διεθνής κολυμβητική συνάντηση που διοργανώθηκε στο Λουτράκι.

Ο Α.Ο. «Ποσειδών Λουτρακίου» σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), διοργάνωσε για πρώτη φορά στο Λουτράκι μια κολυμβητική συνάντηση διεθνών προδιαγραφών που καταχωρήθηκε στο καλεντάρι της LEN και έλαβε την έγκριση της FINA. Το Σαβ/κο 24 & 25 Ιουνίου 2017, 320 συνολικά αθλητές από 5 διαφορετικές χώρες, Ρωσία, Ελλάδα, Αρμενία, Ρουμανία και Σουηδία, αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες (4 αγοριών και 4 κοριτσιών), ενώ πραγματοποιήθηκαν και ομαδικοί αγώνες σκυτάλης. Σε κάθε κατηγορία βραβεύτηκαν οι 3 κορυφαίοι βάσει της χρονομέτρησης ενώ από όλους τους αγώνες και τις κατηγορίες βραβεύτηκαν και οι 8 κορυφαίοι κολυμβητές της διοργάνωσης. Τη διοργάνωση υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το κοινό με περισσότερους από 600 θεατές να σπεύδουν στο Κολυμβητήριο Λουτρακίου για να παρακολουθήσουν τους αγώνες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η υλοποίηση της διοργάνωσης για το 2018 η οποία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα αποτελέσει μία από τις διεθνείς κολυμβητικές συναντήσεις που θα συμπεριληφθούν στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Το "1st Loutraki International Swimming Cup" υλοποιήθηκε από το Κέντρο Αθλητικής Προετοιμασίας SPORTCAMP και το ταξιδιωτικό γραφείο SPORT VILLAGE. Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, της LEN και του Υπουργείου Τουρισμού.

Το Κολυμβητήριο Λουτρακίου επιλέχθηκε ως τοποθεσία υλοποίησης του "1st Loutraki International Swimming Cup", καθώς οι Ολυμπιακών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του, Κατηγορίας Κ1, έχουν προκριθεί ως ιδανικές για την πραγματοποίηση μεγάλων κολυμβητικών διοργανώσεων από την ΚΟΕ, τη LEN & τη FINA.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ