+30 27440 66860

make a request

Δελτίο Τύπου: European Wushu-Kung Fu Championship

Δελτίο Τύπου: European Wushu-Kung Fu Championship

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

 Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σάκης Παπαθανασίου,ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Τάσος Σακελλαρίου,  από την Ομοσπονδία παρέστησαν οι εκπρόσωποί της, ο Πρόεδρος κ. Αδόργιαστος Δημήτρης , ο Αντιπρόεδρος κ. Σταμούλης Λάμπρος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Πιερράκος Παναγιώτης. Τέλος ο Διευθυντής του Αθλητικού τμήματος του Sportcamp κ. Μιχάλης Ξηρογιάννης

Ο κ.Παπαθανασίου εξέφρασε εντόνως τη  χαρά του για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος εντός του Δήμου, κι ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν. Οι συμμετέχοντες μας πληροφόρησε πως ήδη απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε διάφορα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της πόλης.Σε συνέχεια των δηλώσεων τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάνοντας αναφορά στο άθλημα. Πληροφόρησε πως υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδών πάνω στο Wushu, και πως χάρη στην αρμονία που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας αλλά και των αθλητών, στην Ελλάδα το άθλημα έχει αποκτήσει μεγάλη εξέλιξη και πρόοδο τόσο στο επίπεδο των αθλητών όσο και σε διοργανώσεις.

Στη  συνέχεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος κύριος Αδόργιαστος δήλωσε πως πρώτη φορά στη  χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα τόσο μεγάλης εμβέλειας όσον αφορά το Wushu Kung Fu.Ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς  η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδειξε την εμπιστοσύνη της  προς την Ελληνική και προέβη στην έγκριση του Πρωταθλήματος, όπου για την επίτευξή του μεγάλο ρόλο έπαιξε η άψογη συνεργασία τους με τον Δήμο και το Sportcamp, χαρακτηρίζοντας τους  ιδιαίτερα φιλόξενους. Επιπλέον, πρόσθεσε, πως στόχος της ομοσπονδίας είναι η μεταλαμπάδευση των αξιών του Wushu στους νέους.

Ο κύριος Ξηρογιάννης, σε συνέχεια των λόγων των προαναφερθέντων, επιβεβαίωσε την αμοιβαιότητα για την καλή συνεργασία με τα μέλη της διοργάνωσης, κι όπως κι εκείνοι, έτσι κι ο ίδιος ανέφερε πως οι μέρες αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, και πως έπονται μεγάλες διοργανώσεις ευρωπαϊκού βεληνεκούς.

Ο κύριος Σακελλαρίου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις πληροφορίες που μοιράστηκαν και προσκάλεσε την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει από κοντά αυτό το μεγάλο γεγονός.

Τα μέλη της διοργάνωσης ερωτήθηκαν από δημοσιογράφο, για τον αριθμό συμμετεχόντων αθλητών και τις χώρες προέλευσής τους. Εκείνοι αποκρίθηκαν πως αγγίζουν τους 700 αθλητές από πλήθος χωρών, όπως Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία Ιταλία,Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες.

Τo 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wushu και το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kung διοργανώνoται στο Λουτράκι για 6 μέρες από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου.

Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wu-shu Kung fu, πρόκειται να φιλοξενηθεί στην όμορφη λουτρόπολη και να συμμετάσχουν σε αυτό περισσότεροι από 400 αθλητές από 20 χώρες καθώς και 200 Έλληνες αθλητές πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα μέρη της χώρας.

Το πρωτάθλημα αυτό περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ηλικιακών κατηγοριών, από παιδία 10 ετών μέχρι και άτομα των 60.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο Γαλανόπουλος στο Λουτράκι, όπως και τα αγωνίσματα όλες τις αγωνιστικές μέρες.