+30 27440 66860

make a request

Imagine Peace Juniors Camp

Imagine Peace Juniors Camp

Το Κέντρο Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σε συνεργασία με το αθλητικό κέντρο SPORTCAMP, διοργάνωσαν το βιωματικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE JUNIORS CAMP, από 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2022.

Το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις μοναδικές εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και έχοντας την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους από 10 έως 16 ετών, αποτέλεσε μια θαυμάσια εμπειρία μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αρχαιοελληνικά αθλήματα και να εντρυφήσουν στη σπουδαιότητα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και στο πώς οι αξίες της μπορούν να έχουν θετική επιρροή στη συμπεριφορά και στην καθημερινότητά τους.

Το IMAGINE PEACE JUNIORS CAMP, μέσα από διαδραστικά workshops και αθλητικές δραστηριότητες, είχε στόχο να εμφυσήσει τις αξίες της Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ειρήνη, διάλογος και εξομάλυνση διαφωνιών) στα νέα παιδιά και στους εφήβους από όλο τον κόσμο που είχαν τη χαρά να το παρακολουθήσουν.

Μέσω εναλλακτικών μεθόδων εκπαίδευσης, άθλησης, διασκέδασης και ενεργού συμμετοχής προπονητών, αθλητών και Ολυμπιονικών, ως προτύπων που επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους νέους ανθρώπους, το πρόγραμμα βοήθησε τους τελευταίους να ενστερνιστούν έννοιες όπως η ανεκτικότητα, η ισότητα και η ίση μεταχείριση. Αισίως, τα νέα παιδιά μπόρεσαν να αντιληφθούν τη θετική επίδραση του αθλητισμού και τη ζωτική του σημασία στην καθημερινότητά τους.

Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία για όλους και ήταν ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μας στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτού του εξαιρετικού προγράμματος!