+30 27440 66860

make a request

Παγκόσμιο Συνέδριο CCIVS

Παγκόσμιο Συνέδριο CCIVS

To Παγκόσμιο Συνέδριο CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Service) πραγματοποιήθηκε στο SPORTCAMP!

Από τις 20 - 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, η Γενική Συνέλευση και το Ανοιχτό Συνέδριο του CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Service).

To CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Service) συγκεντρώνει εθελοντικές οργανώσεις και δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων από 80 χώρες που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ηπείρους (www.ccivs.org). Κάθε 2 χρόνια διοργανώνεται Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή αντιπροσώπων απ’ όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αυτής συνάντησης, διοργανώνεται επίσης, ανοιχτό Συνέδριο στο οποίο αναπτύσσεται ένα θέμα που ενδιαφέρει τα μέλη του δικτύου και παράλληλα συνδέεται με τις τάσεις και τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο του εθελοντισμού.

Φέτος διοργανώτρια χώρα ήταν η Ελλάδα και το ελληνικό τμήμα της SCI - Service Civil international (https://www.sci.gr). Η Γενική Συνέλευση, το Ανοιχτό Συνέδριο καθώς και όλες οι υπόλοιπες διεργασίες της σπουδαίας αυτής συνάντησης, στην οποία επίσης  εορτάστηκαν και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Παγκόσμιου Δικτύου CCIVS, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από το Νεπάλ και την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, τη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες, τη Μοζαμβίκη, την Κένυα, τη Ζιμπάμπουε και τη Νιγηρία, την Νότια Αφρική και την Αργεντινή, από ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και από την Παλαιστίνη συναντήθηκαν στο Λουτράκι για να προάγουν και να προγραμματίσουν τις εθελοντικές δράσεις των οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν.

Εκπαίδευση, υγεία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον και πάνω από όλα ΕΙΡΗΝΗ είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που δραστηριοποιούντα προσφέροντας αφιλοκερδώς όπου υπάρχει ανάγκη.