+30 27440 66860

make a request

Ovidio Running Loutraki

 

Το Ovidio Running έρχεται στο Λουτράκι στις 5 Νοεμβρίου!

Το Ovidio Running, είναι η μοναδική αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται σε Ευρωπαϊκές χώρες, που προωθούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αφιερωμένη στον Λατίνο ποιητή «Publio Ovidio Nasone»! Οι χώρες όπου διεξάγεται αποτελούν σημεία αναφοράς για τη ζωή του ποιητή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο Score,αποτελεί  μια συνεργατική σύμπραξη που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ SPORT και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οργανωτικού μοντέλου για αθλητικές εκδηλώσεις, βιώσιμου, ψηφιακού, χωρίς αποκλεισμούς και συνδεδεμένου με πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τοπική περιοχή. Το Ovidio Running περιλαμβάνει έναν δρομικό αγώνα 9.9 km, έναν περίπατο 2 km και έναν μίνι αγώνα για παιδιά έως 15 ετών. Πέραν όμως των διαδρομών, εκτελείται και μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τον Μάϊο του 2023 το δρομικό γεγονός ξεκίνησε στην Constanza της Ρουμανίας, η συνέχεια εκτυλίχθηκε στην Sulmona της Ιταλίας από τις 16 έως τις 17 Σεπτεμβρίου ,όπου το SPORTCAMP συμμετείχε ενεργά και στις δύο πόλεις. Τελευταίος σταθμός για το 2023 είναι η πόλη του Λουτρακίου στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, θα τελεστεί υπό την αιγίδα του δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και με υποστηρικτές το Homo Educandus αγωγή, το SPORTCAMP, το ευρωπαϊκό έργο Score.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό γεγονός για αθλητές που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και το επίπεδο φυσικής τους κατάστασης.

Το Ovidio RunningCompetitive Race θα πραγματοποιηθεί  σε μια επίπεδη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Λουτρακίου που εκτείνεται σε 9,9 χιλιόμετρα (Καταρράκτες– Ρωμαϊκές Ιαματικές πηγές – Παραλιακό μέτωπο Λουτρακίου – Δημαρχείο – Παραλία – Σχολή μηχανικού – Βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας και πίσω στο Παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, έχοντας στην διαδρομή της επιστροφής ακολουθήσει μια παράκαμψη με αναστροφή επί της οδού Παπανικολάου.). Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν έναν γρήγορο και δυναμικό αγώνα, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μοναδικά βραβεία και να επιδείξουν τις δρομικές τους ικανότητες σε μια άκρως ανταγωνιστική αλλά και εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο αθλητικός περίπατος (Sports Walk) στο Ovidio Running προσφέρει έναν χαλαρό και ευχάριστο τρόπο συμμετοχής στην εκδήλωση. Πραγματοποιείται σε μια επίπεδη διαδρομή εντός της πόλης που εκτείνεται σε περίπου 2 χιλιόμετρα, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν έναν χαλαρό περίπατο απολαμβάνοντας το παραθαλάσσιο μέτωπο του Λουτρακίου βρίσκοντας μια ανάσα από την θάλασσα. Ο περίπατος είναι ανοιχτός σε άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης, που στόχος του είναι να μπορούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε αυτή την διοργάνωση.

Ο αγώνας Kids Run στο Ovidio Running έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει και να εμπλέξει τους νέους συμμετέχοντες στη χαρά του τρεξίματος. Η διαδρομή, που βρίσκεται στο κέντρο του παραλιακού μετώπου ( Καταρράκτες - Ρωμαϊκές Ιαματικές πηγές- τερματισμός στο Παραλιακό πάρκο Λουτρακίου) , εκτείνεται σε 1km μήκος παρέχοντας ένα διασκεδαστικό και υποστηρικτικό περιβάλλον όπου οι νεαροί δρομείς μπορούν να επιδείξουν τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά τους καθώς τρέχουν σε αυτήν.

Για τις διαδρομές θα κατατοπιστείτε από τους ειδικά σχεδιασμένους χάρτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου από τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λαμπρή τελετή έναρξης, με την παρουσίαση της διοργάνωσης και την συμμετοχή τοπικών συλλόγων και καλλιτεχνών από την περιοχή που θα προσφέρουν μοναδικά θεάματα.

 

Check in Συμμετεχόντων : 08:00

  • Kids Run 1 km : 09:00

  • Competitive Race 9.9 km : 10:00

  • Sports Walk 2 km : 11:00

  • Απονομές: 12:00

Στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Kids Run : έως 15 ετών

Sports Walk : όλες οι ηλικίες

Competitive Race : από 15 ετών+άνω

0-5, 6-7, 8-9, 10-11,12-13,14-15

M/F 16-25,26-30,31-40, 41-50,51-60,61-70,71+

 

Κόστη

Competitive Race 10km : 10€

Sports Walk 2km : 3€

Kids Run 1km: Δωρεάν

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν:

  • Welcome bag
  • T-shirts
  • Εκπτωτικά κουπόνια 
  • Νερά, φρούτα και ισοτονικά ποτά
  • Μετάλλια

 

Σε αυτή τη διοργάνωση μπορείτε να συμμετέχετε είτε ως δρομείς είτε ως εθελοντές. Το σίγουρο είναι πως θα σας μείνει μια αξέχαστη εμπειρία! 

Κάντε τώρα ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ: https://event.athletopia.com/ovidiorunningloutraki2023?step=1

 

Λίγα λόγια για τον Λατίνο ποιητή Οβίδιο

“Τραγουδιστής των τρυφερών εραστών” (tenerorum lusor amorum): έτσι αυτοπροσδιορίζεται ο Οβίδιος σε έναν στίχο της ελεγείας του, που γράφτηκε ενώ βρισκόταν στην εξορία (Tristis IV, 10, 1). Θεωρείται ένα είδος πνευματικής διαθήκης για να καταστήσει τον εαυτό του γνωστό στους μεταγενέστερους.

Αλλά ποιος ήταν ο Οβίδιος;

Ο Publius Ovidius Naso, ένας από τους καλύτερους ποιητές της λατινικής αρχαιότητας, γεννήθηκε στη Sulmona, στις 20 Μαρτίου 43 π.Χ., από πλούσια οικογένεια με κοινωνική θέση ιππέα. Ενώ ήταν ακόμη μικρός, η οικογένειά του τον έστειλε στη Ρώμη μαζί με τον αδελφό του Λούσιο (ο οποίος πέθανε λίγο αργότερα) για να σπουδάσει γραμματική και ρητορική, επιθυμώντας να ξεκινήσει μια δικαστική και πολιτική καριέρα. Όμως, όπως είπε ο ίδιος, “quod temptabam dicere versus erat” (“Ένιωθα μόνο ότι ήθελα να γράψω στίχους”: Tristia IV, 10, 26) σύντομα εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφιερωθεί μόνο στην ποίηση- παρόλο που ο πατέρας του είχε αμφιβολίες για την επιλογή του.

Στην πραγματικότητα, χάρη στο μεγάλο ταλέντο του, ήδη από την αρχή της νεανικής του ηλικίας τα έργα με ερωτικά θέματα (Amores, Ars amatoria, Remedia amoris, Heroides, Medicamina faciei femineae), διαδόθηκαν ευρέως μεταξύ των Ρωμαίων αναγνωστών. Αυτό τον ώθησε να αφιερωθεί και σε άλλα είδη, όπως τα διδακτικά ποιήματα Fasti (ημιτελή) και κυρίως το μυθολογικό επικό ποίημα Metamorphoses, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το αριστούργημά του.

Ωστόσο, το 8 μ.Χ., στο απόγειο της φήμης του, ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος διέταξε διάταγμα με το οποίο τον εξόρισε στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, στο Τόμι (σημερινή Κωνσταντία, Ρουμανία). Πέθανε εκεί μια δεκαετία αργότερα. Μέχρι σήμερα, ο ακριβής λόγος για την ποινή αυτή δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Ο ποιητής συνοψίζει στον περίφημο στίχο perdiderint cum me duo crimina, carmen et error (“Έχασα δύο σφάλματα, ένα carmen και ένα σφάλμα”: Tristia II, 1, 207). Πολλές αντιπαραθέσεις έγιναν από πολλούς διάσημους μελετητές ανά τους αιώνες για να μιλήσουν για το ζήτημα αυτό- ωστόσο, χωρίς να καταλήξουν σε οριστική λύση.

Αυτό συνέβαλε επίσης στη δημιουργία του μύθου του Οβιδίου, μαζί με τα τελευταία του έργα από τον τόπο της εξορίας του (Tristia, Epistulae ex Ponto), στα οποία δημιούργησε το πρωτότυπο της εξορίας, στο οποίο θα αναφερθούν και άλλοι ένδοξοι εξόριστοι (Δάντης Αλιγκέρι, Ούγκο Φόσκολο κ.ο.κ.). 

Αλλά, χωρίς αμφιβολία, η σημαντικότερη επιρροή που άσκησε ο Οβίδιος και τα έργα του είναι αυτή στον καλλιτεχνικό τομέα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Μεταμορφώσεις αποτελούσαν μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια της κλασικής μυθολογίας και ως τέτοια χρησιμοποιούνταν ως πηγή έμπνευσης από τους καλλιτέχνες όλων των εποχών μέχρι τις μέρες μας.  

 

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα www.ovidiorunning.eu

 

 

Τελικά Αποτελέσματα

Δείτε εδώ

Έντυπο

Δείτε εδώ