+30 27440 66860

make a request

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022

Το Sportcamp συνεχίζοντας την πορεία του στο να υλοποιεί σημαντικές διοργανώσεις, για ακόμη μια φορά πραγματοποιεί το  λαμπρό γεγονός των Πανελλήνιων Αγώνων  SPECIAL OLYMPICS που πρόκειται να αντηχήσει παντού! Οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022 έρχονται ,από τις 3 έως τις 8 Οκτώβριου ,για να αναδείξουν τον αθλητισμό σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του, σε εκείνη την ξεχωριστή που από τον χαρακτήρα της δημιουργεί την βάση για την πρόοδο σημαντικών αγαθών και χαρακτηριστικών που πρέπει όλοι μας να οικειοποιηθούμε.

Ως γνωστός τόπος προσέλκυσης αθλητικών γεγονότων, η πόλη του Λουτρακίου θα φιλοξενήσει  900 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε  7 αθλήματα και θα μας μεταδώσουν την αγωνιστικότητα, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα.  Στις εγκαταστάσεις του Sportcamp καθώς επίσης και του Δήμου θα διεξαχθούν κάποια από τα ακόλουθα αθλήματα ,  Bocce, Μπάσκετ, Στίβος, Κολύμβηση, Ping Pong, Ποδόσφαιρο και Ποδηλασία, τα οποία θα αναγορεύσουν τους Νικητές. Όλα αθλήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο 9:00- 14:00. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν θα τους απονεμηθεί ένα από τα 8 μετάλλια.  Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών, θα διενεργηθούν παράλληλα αξιόλογες  δράσεις!  

  • Το Πρόγραμμα ΄΄Υγιείς Αθλητές΄΄  θα περιλαμβάνει  5 ειδικότητες Ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Ορθοπεδικοί, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι), που χάρη σε αυτούς θα δοθεί στους αθλητές η ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.
  •  Το Family Forum, στις οποίες έχουν την δυνατότητα συμμετοχής όχι μόνο οι αθλητές, αλλά και συγγενείς, προπονητές, οι εθελοντές και υποστηρικτές μας, μια δράση που μέσω της ενημέρωσης που θα λάβουν θα τους φέρει πιο κοντά.
  • Ακολουθεί το Ενταξιακό Φεστιβάλ Νέων που θα είναι η αφορμή για μαθητές χωρίς αναπηρία και για τους αθλητές να επικοινωνήσουν ,να διασκεδάσουν και να αναπτύξουν φιλίες συμμετέχοντας σε ενταξιακές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
  • Έλα μαζί μας! Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, που αφορά αθλητές, προπονητές και συντονιστές από τις 15 περιοχές της Ελλάδας που ανήκουν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα αναδείξουν τον αντίκτυπο που αυτό έχει στη ζωή των ατόμων με νοητική αναπηρία και στις τοπικές κοινωνίες.
  • Επίδειξη του Προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» , όπου οι πιο μικροί αθλητές των Special Olympics Hellas, ηλικίας 2- 8 ετών, θα συμμετάσχουν σε μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων.

Η διοργάνωση των Αγώνων στέφεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου  αθλητισμού & της  ΓΓΑ  . Υποστηρικτής της είναι ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων. Υπεύθυνος Διοργάνωσης: SPECIAL OLYMPICS HELLAS  https://specialolympicshellas.gr/

Η έναρξη θα σηματοδοτηθεί σε ρυθμούς χαράς την Τρίτη  4 Οκτώβρη στις 19:00 στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, ενώ  η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SportCamp, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρα 19:00.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ