+30 27440 66860

make a request

Highlights προγράμματος

1.  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΑΘΛΗΜΑ

Το Παγκράτιο ήταν ένα αθλητικό γεγονός που εισήχθη στους ελληνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ. Οι αθλητές χρησιμοποίησαν τεχνικές πυγμαχίας και πάλης αλλά και άλλες, όπως λακτίσματα και λαβές, τεχνικές με ομοιότητες με τις σημερινές πολεμικές τέχνες.  Ο όρος προέρχεται από το ελληνικό παγκράτιο [paŋkrátion], από το πᾶν (pan) «όλα» και το κράτος (kratos) «δύναμη». Λέγεται ότι ο Ηρακλής και ο Θησέας επινόησαν το Παγκράτιο ως αποτέλεσμα της χρήσης τόσο της πάλης όσο και της πυγμαχίας στις αντιπαραθέσεις τους με τους αντιπάλους.

Στο πλαίσιο προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εξασκηθούν στο άθλημα από έμπειρους και επαγγελματίες αθλητές και προπονητές, εγκεκριμένους από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος. Αρχικά θα γίνει επίδειξη των τεχνικών κι θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση τόσο με τους αθλητές, όσο και μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

2.  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ & ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με έμφαση στα ολυμπιακά ιδεώδη, την Ολυμπιακή εκεχειρία, την ειρήνη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από ειδικούς εκπαιδευτές του «Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Διαδραστικά workshops, παιχνίδια, κοινωνική αλληλεπίδραση και ομαδικότητα, συντελούν στην καλλιέργεια των αξιών και ιδεωδών του Ολυμπισμού, καθώς και στην εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή των συμμετεχόντων.

 

3.  ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Μία μοναδική ευκαιρία ζωής για τους νεαρούς συμμετέχοντες, να συναντήσουν Ολυμπιονίκες - πρότυπα από ποικίλα αθλήματα!

Θα αλληλοεπιδράσουν με τους πρωταθλητές, θα συζητήσουν σημαντικές πτυχές της ζωής τους και θα λάβουν μέρος στα αντίστοιχα αθλήματα.

Αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, παρουσιάζουν εαυτούς και τα επιτεύγματά τους στο αθλητικό και κοινωνικό πεδίο, συνδιαλέγονται με τους συμμετέχοντες και τους καθοδηγούν στην εκμάθηση των αθλημάτων στα οποία ειδικεύονται, από το handball και το basketball, μέχρι την τοξοβολία και το ποδόσφαιρο.

 

4.  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική ημέρα όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς διεξήχθησαν οι αρχικοί Ολυμπιακοί αγώνες, τη σημασία τους, τις τελετές και τους συμβολισμούς που συνδέονται με αυτούς, καθώς και τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν οι αθλητές.

Οι νεαροί συμμετέχοντες, λαμβάνουν μέρος σε όλα τα στάδια των Αγώνων: διεξάγουν την τελετή έναρξης, παίζουν μουσικά όργανα της αρχαιότητας και συναγωνίζονται σε αθλήματα όπως το πένταθλο, το ακόντιο, τη σφαίρα, το άλμα εις μήκος και το τρέξιμο. Επίσης, έχουν ρόλους κριτών, τελεταρχών και θεατών, ντυμένοι με ενδυμασίες της εποχής. Στην τελετή λήξης ακολουθείται το παραδοσιακό πρωτόκολλο, με τους νικητές να στέφονται με κότινους.

 

5.  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η χαρά και η διασκέδαση, είναι σημαντικά συστατικά του Camp!

Κάθε απόγευμα, η πισίνα προσφέρει αναζωογόνηση, δροσιά, χαλάρωση και μπόλικο παιχνίδι, πάντα με την ασφαλή επίβλεψη ναυαγοσώστη. Τα βράδια, υπάρχει διασκεδαστικό και χαλαρό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορό, καραόκε, παιχνίδια ομαδικότητας και κουίζ, θερινό σινεμά και, φυσικά, άφθονο χρόνο για γνωριμία, κοινωνικοποίηση και δημιουργία φιλικών σχέσεων με παιδιά από όλο τον κόσμο!

Η ημερήσια εκδρομή σε κοντινή πανέμορφη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά, θα ενθουσιάσει τους νεαρούς συμμετέχοντες και θα αποτελέσει μια υπέροχη και ξέγνοιαστη εμπειρία!