+30 27440 66860

make a request

IMAGINE PEACE CAMP

Το διεθνές Camp που αγαπήθηκε, έρχεται ανανεωμένο το καλοκαίρι 2023 και θα εντυπωσιάσει τους ενθουσιώδεις συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο!

Το IMAGINE PEACE JUNIORS CAMP, είναι ένα 7-ήμερο προνομιακό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους από όλο τον κόσμο, ηλικίας 10 έως 16 ετών, που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε συνεργασία με το SPORTCAMP και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαιοελληνικά αθλήματα, να εντρυφήσουν στη σπουδαιότητα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και στο πώς οι αξίες της μπορούν να έχουν θετική επιρροή στην προσωπικότητά τους, αναπτύσσοντας τις ηγετικές τους ικανότητες.

Μια πρότυπη & πιστοποιημένη  αθλητική και πολιτιστική εμπειρία ζωής από τους κορυφαίους φορείς, που αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για κάθε βιογραφικό.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 Κεντρικούς Πυλώνες: Αρχαία Ελληνικά Αθλήματα, Αξίες Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Σεβασμός στη Διαφορετικότητα, Ανάπτυξη Ηγετικών Δεξιοτήτων και Φιλία.

Φορείς υλοποίησής του είναι το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το αθλητικό κέντρο Sportcamp και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην αρχαία Ολυμπία. 

Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το αποκλειστικό προνόμιο της εκπαίδευσης και διαμονής στις υπερσύγχρονες υποδομές της

Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

ακολουθώντας τη διαδρομή των ηγετικών στελεχών του

Ολυμπιακού κινήματος.

To SPORTCAMP είναι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο κέντρο διοργάνωσης και υλοποίησης Sports Tours & Camps και κατασκήνωσης στην Ελλάδα, με άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό. Συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο αθλητικών Ομοσπονδιών, συλλόγων, σχολείων και οργανισμών, παρέχοντας εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, προπόνησης, εκγύμνασης και πολιτιστικής κατάρτισης. Πλήθος ομάδων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, φιλοξενούνται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του, καθώς διοργανώνει με αξιοπιστία και εμπειρία άνω των 40 ετών, Αθλητικά Camps και Εκδηλώσεις.

​Το πρόγραμμα διεξάγεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 31/3/23 και καταληκτική ημερομηνία εγγραφής 7/7/23

Ισχύει ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ.

 

Εξέχοντα πρόσωπα της διοργάνωσης, απευθύνουν χαιρετισμό για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα:

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ- Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας 

To Βιωματικό και Εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE JUNIORS CAMP, προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία σε παιδιά & εφήβους να βιώσουν και να κατανοήσουν την έννοια του Ολυμπισμού μέσα από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση των Ολυμπιακών Αξιών.

Ο Ολυμπισμός ως παγκόσμια κοινωνική φιλοσοφία, δίνει έμφαση στον ρόλο του αθλητισμού στην πολιτιστική ανάπτυξη, τη διεθνή κατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη. Μια φιλοσοφία που απευθύνεται όχι μόνο στον επιφανή αθλητή αλλά σε όλους εμάς, προωθώντας έναν τρόπο ζωής που διέπεται από τις αξίες του σεβασμού στην διαφορετικότητα, της αριστείας, της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, του ευ αγωνίζεσθαι.

Η αποστολή της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ως μοναδικού Κέντρου Ολυμπιακής Παιδείας παγκοσμίως, είναι να μεταφέρει τις Αξίες αυτές στη νεολαία, σε συνδυασμό με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, να μετατρέψει τα παιδιά σε μελλοντικούς Πρεσβευτές, για την προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και, μέσα από την μορφωτική αυτή διαδικασία, να αποτελέσει ο Ολυμπισμός τρόπο ζωής.

Το εκπαιδευτικό αυτό Πρόγραμμα στον μαγικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, που συνδέει τις αρχαιοελληνικές αρχές με το σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα,  συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην αποστολή και το όραμα της ΔΟΑ, εμπνέοντας τα νέα παιδιά με τις διαχρονικές Αξίες του Ολυμπισμού και δίνοντας τους εφόδια για έναν καλύτερο κόσμο!

 

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ-Διευθυντής Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Το πρόγραμμα, είναι μία μοναδική ευκαιρία για νέους από όλο τον κόσμο να συναντηθούν με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στην ενίσχυση της ισότητας και της ειρήνης.

Απώτερος σκοπός του είναι η διερεύνηση της οικουμενικότητας και της σημασίας των Ολυμπιακών αξιών, η «σύνδεση» αθλητισμού και ειρήνης και η ανάδειξη των κατάλληλων οδών, ώστε η έννοια και οι προεκτάσεις της Ολυμπιακής Εκεχειρίας να καταστούν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Oι συμμετέχοντες, γνωρίζουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής & την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνυπάρχουν με άτομα διαφορετικού πολιτισμού, υπόβαθρου & ιδεολογιών και διδάσκονται τη σημασία της διαφορετικότητας, του «ξεχωριστού» και «μοναδικού» που έχουν όλοι οι άνθρωποι. Συνειδητοποιούν πως μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και «θέλω» για έναν καλύτερο, ειρηνικό κόσμο.

Το ομαδικό πνεύμα, η εφευρετικότητα, το πάθος, η συνεργασία και η αφοσίωση, αποτελούν συστατικά απαραίτητα για την οικοδόμηση εκεχειρίας και ειρήνης ενάντια στις διακρίσεις και τις συγκρούσεις.

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΞΑΣ-Παραολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας

Το καλοκαίρι ’22, συμμετείχα στο επιμορφωτικό και διασκεδαστικό αυτό πρόγραμμα ως Παραολυμπιακός αθλητής όπου, μαζί με άρτια εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, μπόρεσα να  μεταλαμπαδεύσω στους μικρούς μας φίλους-συμμετέχοντες, τις Παραολυμπιακές & Ολυμπιακές αξίες & την έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Συζητώντας μαζί τους και περιγράφοντας την αθλητική μου διαδρομή, τους δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσουν τον σεβασμό της διαφορετικότητας μέσα από  την αναπηρία. Δημιουργήθηκαν έτσι, οι κατάλληλες συνθήκες ώστε οι μικροί μας φίλοι, μέσα από τη βιωματική μάθηση, να κατανοήσουν τον σεβασμό στο διαφορετικό και την έννοια της ισότητας.

Δεν θα ξεχάσω την υπόσχεση-ευχή που έδωσα: να βρεθώ ξανά σε αυτό το ιστορικό μέρος των εγκαταστάσεων της Ολυμπιακής Ακαδημίας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: iotccamp@sportcamp.gr και Τ: 27440 23999, 27440 66860

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία ζωής!

 

Imagine Peace Juniors Camp 2022

Φόρμα Εγγραφής

Εγγραφείτε εδώ

Παρουσίαση 2023

Δείτε περισσότερα

Έντυπο Προγράμματος 2023

Δείτε περισσότερα